Activiteiten

Agenda

Ledenavond 27 november 2018

Thema; zelf propoliszalf en lippenbalsem maken

Propolis is het natuurlijke antibioticum dat virussen, bacteriën en schimmels afremt of dood voor de bij en door de voedselsapklier van jonge bijen vervaardigd wordt. De propolis zalf is een goed smeerbare zalf met de desinfecterende werking van de propolis. Brengt de geïrriteerde rode huid tot rust.

Voor deelname is aanmelden gewenst. Stuur je aanmelding naar nbv.gorinchem@gmail.com. 

Tot de 27ste!

 

 

Activiteiten 2018

 

16 juni 2018 – BBQ

Op zaterdag 16 juni was de eerste BBQ een feit. Het idee om in ongedwongen sfeer en onder het genot van ‘een lekker glaasje wijn en meer’ met elkaar van gedachten te wisselen is uitermate geslaagd. De salades, vlees en lekkernijen zijn buitengewoon goed verzorgd door André en Natascha. André heeft  naast zijn talent voor imker zijn, zeker een roeping als BBQ-master misgelopen. Tijdens deze avond is er ongemerkt veel gesproken en kennis uitgewisseld over onze bijen.  Ook is de prachtige bijenstal van Bas en Bart Bons op een klein eilandje uniek. Leuk om daar rondgesnuffeld te hebben.

Kortom, absoluut voor herhaling vatbaar. Zie hier voor de foto’s.

Hartelijk dank voor jullie komst en gezelligheid, fijne zomervakantie en tot in september!!

 

17 April 2018 – Verenigingsavond “de kunst van zelf kunstraat maken”

De berichten vliegen om onze oren… “vervuild kunstraat bedreigd de bij, ‘kunstraat niet meer te betalen” of “bijenwas gewicht in goud waard”. 

Er is lang over gesproken, gewikt en gewogen, maar de vereniging heeft een nieuw wafelijzer aangeschaft om zelf kunstraat te maken. Vandaag kon er op de verenigingsavond de eerste wafels geperst worden.

Uitleg volgt later maar hier zijn alvast de foto’s.

 

Activiteiten 2017

13 juni 2017  –  Verenigingsavond 6 ramers maken

Een zesramer is een kleine tijdelijke bijen opvangkast. Het is een simpele kast voor 6 broedkamer ramen. Door zijn omvang kan hij heel gemakkelijk worden meegenomen om bijvoorbeeld zwermen op te vangen.

Voor de verenigingsavond heeft Jan-ido Barbier ook dit jaar weer voor bouwpakketten gezorgd. Samen met André van der Werf hebben ze deze avond weer in fantastische banen weten te leiden. Met veel enthousiasme zijn ze weer in elkaar getimmerd. Voor sommigen wellicht hun eerst kastje.

Voor deze avond was er veel belangstelling, de opkomst was groot.

De foto’s van deze avond staan hier in de galerij.

 

25 mei 2017  –  Bezoek BIJenstal Arnelle en Linda

Super gezellig!
Donderdag 25 mei 2017, een prachtige zonnige dag waarop de bijen vanaf het krieken van de dag de vrije ruimte kregen hun werkzaamheden op te pakken. Onvermoeid vlogen ze af en aan om met verschillende kleuren stuifmeel op de vliegplank te landen. Groen, rood, paars, geel, oranje, het zat er allemaal tussen.
In het teken van ‘bezoek een bijenstal bij een collega imker’ konden we dit jaar een kijkje nemen in de gaarkeuken van Arnelle en Linda. Onwijs leuk te zien hoe handig ze met de hygiene van haar materiaal omgaat zoals het gescheiden bewaren van de verschillende raten…, tips te over! De interesse en opkomst was groot en dat kan ook bijna niet anders. Naast hun prachtige bijenstal was er zoveel meer te zien en was het super gezellig. Dan zullen we verder maar zwijgen over de gastvrijheid en al het lekkers dat klaarstond. Hartelijk dank hiervoor!
Wil jij volgend jaar je bijenstal openstellen? Laat het ons weten!

De foto’s van deze dag staan hier in de galerij